O nama

UDRUGA za promicanje kvalitete života osoba s posebnim potrebama «IVANČICA» Zaprešić osnovana je 21.03.2005. godine.

UDRUGA "IVANČICA" dobrovoljna je i neprofitna udruga građana sa socijalno-humanitarnom svrhom podrške i unapređivanja kvalitete života osoba s posebnim potrebama i njihovih obitelji. UDRUGA okuplja roditelje osoba s posebnim potrebama, braću, sestre, staratelje, rođake, prijatelje, volontere i stručnjake (defektologe, psihologe, socijalne radnike, liječnike i druge) radi dobrotvornog rada u korist osoba s posebnim potrebama.

UDRUGA izučava i prati oblike rehabilitacije i potpore osobama s posebnim potrebama, unapređuje oblike zbrinjavanja tih osoba, informira roditelje/staratelje i obitelji osoba s posebnim potrebama o pravima i mogućnostima zbrinjavanja, predlaže mjere i propise nadležnim tijelima i službama iz područja zaštite i rehabilitacije osoba s posebnim potrebama.

Dosadašnje okupljanje i organiziranje roditelja osoba s posebnim potrebama odvijalo se u okviru RADIONICE ZAPREŠIĆ Centra za rehabilitaciju "ZAGREB". Radionica je započela s radom 2000. godine i okupljala je tad 18 korisnika osoba s posebnim potrebama. Stručni djelatnici Centra za rehabilitaciju "Zagreb", kroz poludnevni program, provode sadržaje radnih aktivnosti, psihosocijalne rehabilitacije, organiziranog provođenja slobodnog vremena, te savjetodavni rad.

Lokalna samouprava aktivno se uključuje u rad Radionice, a lokalna zajednica prati rad Radionice s velikim zanimanjem.

Da bi ostvarili sve naše programe potrebna nam je i VAŠA pomoć.

Ako nam želite dati podršku i financijsku pomoć našem radu ili podržati nas kupnjom naših ručnih radova, IBAN UDRUGE je:

HR8323600001101828763

OIB: 70682040923
M.B. 01001162

Ako nam se želite pridružiti i pomoći kao član ili volonter Udruge javite se na adresu:

UDRUGA "IVANČICA"
Udruga za promicanje kvalite života osoba s posebnim potrebama
Zaprešić, Bana Josipa Jelačića 77a
Broj telefona i mobitela: 01/3353516 i 0993931100

 

©Udruga Ivančica

Dizajn i izrada: IDI VIDI d.o.o.